
Russische okroshka recept
Lunch
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
4 kleine aardappelen
1 komkommer
2 lente-/ bosuitjes (in ringetjes)
3 eetlepels dille
1 bosje bieslook
1 dikke plak ham
4 eieren (hardgekookt)
80 milliliter zure room
2 eetlepels appelazijn
2 theelepels zeezout
2 liter koud water
6 radijsjes (plakjes)
Bereidingswijze
1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze gaar, giet af en laat afkoelen.
2. Snijd de komkommer in kleine blokjes en hak de kruiden fijn. Snijd de ham in kleine stukjes en de afgekoelde gekookte eieren in plakjes.
3. Neem een grote schaal en roer hierin de room met de azijn en het zout door elkaar. Verdun al roerend met het water.
4. Voeg de aardappels, komkommer, lente-ui en kruiden toe en roer goed. Serveer de okroshka met de radijsjes en de plakjes ei.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
210 kcal
Vetten
11 gram
Koolhydraten
13 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
13 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie