Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Saffraanbroodjes

Saffraanbroodjes

Ingrediënten

  • 40 g rozijnen
  • 50 ml melk
  • 7 g gedroogde gist
  • 500 g bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 50 g boter
  • 60 g suiker
  • 1 mespuntje saffraan
  • Extra nodig:
  • bakpapier
  • bakplaat
  • Overig:
  • 1 eidooier
  • 1 scheutje room
  • 4 el honing
Saffraanbroodjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 16 personen

Bereidingswijze

  1. Wel de rozijnen een hele nacht in koud water.
  2. Verwarm de melk tot handwarm, voeg de gist toe en laat even staan.
  3. Maak een kuiltje in de bloem en strooi zout over de rand.
  4. Meng boter, suiker, saffraan en het gistmengsel in het kuiltje.
  5. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed flink door tot een soepel en elastisch deeg.
  6. Bestuif het deeg en een mengkom met bloem en laat het circa 30 minuten afgedekt rijzen op een warme plek.
  7. Kneed het deeg door en verdeel in 16 gelijke stukken.
  8. Rol de stukken deeg tot een bolletje en rol deze vervolgens tot een pil waarvan de uiteinden iets dunner zijn.
  9. Rol de uiteinden op tot een S-vorm.
  10. Leg de deegvormen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  11. Druk twee rozijnen in de S-vorm.
  12. Klop de eidooier met het scheutje room los, bestrijk de broodjes ermee en laat de vormen circa 30 minuten narijzen.
  13. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  14. Bak de broodjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
  15. Kook de honing iets in en bestrijk de warme broodjes ermee.

    Voedingswaarde

  • Kcal 181