Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met aardbeien, geitenkaas, spinazie en quinoa

Salade met aardbeien, geitenkaas, spinazie en quinoa

Salade met aardbeien, geitenkaas, spinazie en quinoa product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram quinoa
  • 100 gram verse spinazie
  • 120 gram zachte geitenkaas
  • 4 eetlepels amandelschaafsel
  • 250 gram aardbeien
  • Voor de dressing:
  • 40 ml witte-wijnazijn
  • 1/2 theelepel gladde mosterd
  • 70 ml milde olijfolie
  • Peper en zout
Bereiden
Kook de quinoa in dubbel zoveel water; dus 1 liter water op 500 gram quinoa.
Breng het mengsel in een pan aan de kook.
Zodra het kookt, zet je het vuur laag en doe je een deksel op de pan.
Laat zo ongeveer 15 minuten sudderen, totdat de quinoa al het water heeft opgenomen en gaar is.
Roer de quinoa los met een vork en laat een beetje afkoelen.
Klop voor de dressing de azijn, mosterd en olijfolie met een garde.
Voeg peper en zout naar smaak toe. Rooster het amandelschaafsel kort in een droge koekenpan tot goudbruin.
Was en ontkroon de aardbeien en snijd ze in vieren.
Meng in een grote kom de spinazie met de afgekoelde quinoa, de aardbeien en de dressing.
Verdeel over vier borden.
Verkruimel de zachte geitenkaas over de salade en maak af met het geroosterde amandelschaafsel.