
Salade met aardbeien, geitenkaas, spinazie en quinoa
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
500 gram quinoa
100 gram verse spinazie
120 gram zachte geitenkaas
4 eetlepels amandelschaafsel
250 gram aardbeien
Voor de dressing:
40 ml witte-wijnazijn
1/2 theelepel gladde mosterd
70 ml milde olijfolie
Peper en zout
Bereidingswijze
Kook de quinoa in dubbel zoveel water; dus 1 liter water op 500 gram quinoa.
Breng het mengsel in een pan aan de kook.
Zodra het kookt, zet je het vuur laag en doe je een deksel op de pan.
Laat zo ongeveer 15 minuten sudderen, totdat de quinoa al het water heeft opgenomen en gaar is.
Roer de quinoa los met een vork en laat een beetje afkoelen.
Klop voor de dressing de azijn, mosterd en olijfolie met een garde.
Voeg peper en zout naar smaak toe. Rooster het amandelschaafsel kort in een droge koekenpan tot goudbruin.
Was en ontkroon de aardbeien en snijd ze in vieren.
Meng in een grote kom de spinazie met de afgekoelde quinoa, de aardbeien en de dressing.
Verdeel over vier borden.
Verkruimel de zachte geitenkaas over de salade en maak af met het geroosterde amandelschaafsel.
Meer recepten in de categorie