Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met broccoli en oesterzwammen

Salade met broccoli en oesterzwammen

Ingrediënten

  • 500 g broccoli
  • 2 sinaasappels
  • 1 schaaltje oesterzwammen (à 150 g)
  • 2 el olijfolie
  • 1 zak rucola melange (à 75 g)
  • 50 g Parmezaanse kaas, grof geraspt
  • 4 el balsamicoazijn
Salade met broccoli en oesterzwammen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes van 3-4 centimeter en kook ze in 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud onder de kraan
  2. Snijd met een scherp mes de sinaasappelschillen zo dik van de sinaasappels dat het witte vlies meekomt. Snijd daarna de partjes tussen de binnenste vliesje uit
  3. Scheur de grote oesterzwammen in stukken. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de oesterzwammen op hoog vuur tot ze bruin kleuren, in circa 4 minuten
  4. Verdeel de rucola melange, broccoli, sinaasappelpartjes en de gebakken oesterzwammen over de borden en bestrooi met de kaas. Schenk de balsamicoazijn erover.

    Voedingswaarde

  • Kcal 210
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 12 g
  • Vet 13 g