
Salade met broccoli en oesterzwammen
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
500 g broccoli
2 sinaasappels
1 schaaltje oesterzwammen (à 150 g)
2 el olijfolie
1 zak rucola melange (à 75 g)
50 g Parmezaanse kaas, grof geraspt
4 el balsamicoazijn
Bereidingswijze
Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes van 3-4 centimeter en kook ze in 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud onder de kraan
Snijd met een scherp mes de sinaasappelschillen zo dik van de sinaasappels dat het witte vlies meekomt. Snijd daarna de partjes tussen de binnenste vliesje uit
Scheur de grote oesterzwammen in stukken. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de oesterzwammen op hoog vuur tot ze bruin kleuren, in circa 4 minuten
Verdeel de rucola melange, broccoli, sinaasappelpartjes en de gebakken oesterzwammen over de borden en bestrooi met de kaas. Schenk de balsamicoazijn erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
210 kcal
Vetten
13 gram
Koolhydraten
12 gram
Eiwitten
9 gram