Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met broccoli en oesterzwammen

Salade met broccoli en oesterzwammen

Salade met broccoli en oesterzwammen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g broccoli
  • 2 sinaasappels
  • 1 schaaltje oesterzwammen (à 150 g)
  • 2 el olijfolie
  • 1 zak rucola melange (à 75 g)
  • 50 g Parmezaanse kaas, grof geraspt
  • 4 el balsamicoazijn
Bereiden
Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes van 3-4 centimeter en kook ze in 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud onder de kraan
Snijd met een scherp mes de sinaasappelschillen zo dik van de sinaasappels dat het witte vlies meekomt. Snijd daarna de partjes tussen de binnenste vliesje uit
Scheur de grote oesterzwammen in stukken. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de oesterzwammen op hoog vuur tot ze bruin kleuren, in circa 4 minuten
Verdeel de rucola melange, broccoli, sinaasappelpartjes en de gebakken oesterzwammen over de borden en bestrooi met de kaas. Schenk de balsamicoazijn erover.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
12 g
vet
13 g
Kcal
210