
Salade met garnalen en sinaasappel
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
6 el slagroom
6 el mayonaise
150 ml sinaasappelsap
2 handsinaasappels
1 zak wok-garnalen rauw & gepeld, ontdooid (300 g, vriesvers)
1 el olie
1 krop Deliscious Salatrio, schoongemaakt
Bereidingswijze
Klop de slagroom lobbig en meng met de mayonaise en het sinaasappelsap tot een lopende saus. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
Dep de garnalen droog en kruid ze met peper en eventueel zout. Rijg ze op een spies en smeer in met olie. Gril de spies ongeveer 5 minuten op een hete barbecue en keer regelmatig.
Scheur de slabladeren iets kleiner en verdeel ze over 4 borden. Verdeel de sinaasappelpartjes en garnalen over de borden en besprenkel met de saus. Deze salade is lauwwarm het allerlekkerst!
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
400 kcal
Vetten
34 gram
Koolhydraten
11 gram
Eiwitten
12 gram