
Salade met gebakken champignons, tomaat & ei
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
250 g witte champignons
1 rode ui, in ringen
2 el balsamicoazijn
1 witte baguette
(afbakbrood, pak 300 g)
5 el extra vierge olijfolie (fles 1 liter)
2 avocado’s
250 g cherrytomaten
4 witte vrije uitloopeieren (doos 10 stuks)
1 tl Italiaanse kruiden
200 g spinazie (zak 300g)
1 zak rucola (85 g)
100 g geraspte pittige kaas 48+ (zak 200 g, Zuivelmeester)
Bereidingswijze
Snijd de champignons doormidden. Meng de ui met 1 el azijn en houd apart. Snijd de baguette in sneetjes en bestrijk ze aan beide kanten met 1 el olie.
Kook de eieren in ca. 6 min. zacht en laat ze schrikken onder koud stromend water.
Verhit intussen 1 el olie in een koekenpan en bak de champignons 3-4 min. Verhit een grillpan en roosterhet brood aan beide kanten tot je grillstrepen ziet.
Snijd de avocado’s in plakjes. Pel en halveer de eieren. Klop een dressing van de rest van de olie, azijn en kruiden en breng op smaak met zout en peper. Meng met de spinazie en rucola en verdeel over een schaal.
Verdeel de ui, champignons, tomaat, avocado, ei en kaas erover. Serveer met het brood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
600 kcal
Vetten
43 gram
Koolhydraten
27 gram
Eiwitten
23 gram