Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met gebakken champignons, tomaat & ei

Salade met gebakken champignons, tomaat & ei

Ingrediënten

  • 250 g witte champignons
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 witte baguette
  • (afbakbrood, pak 300 g)
  • 5 el extra vierge olijfolie (fles 1 liter)
  • 2 avocado’s
  • 250 g cherrytomaten
  • 4 witte vrije uitloopeieren (doos 10 stuks)
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 200 g spinazie (zak 300g)
  • 1 zak rucola (85 g)
  • 100 g geraspte pittige kaas 48+ (zak 200 g, Zuivelmeester)
Salade met gebakken champignons, tomaat & ei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de champignons doormidden. Meng de ui met 1 el azijn en houd apart. Snijd de baguette in sneetjes en bestrijk ze aan beide kanten met 1 el olie.
  2. Kook de eieren in ca. 6 min. zacht en laat ze schrikken onder koud stromend water.
  3. Verhit intussen 1 el olie in een koekenpan en bak de champignons 3-4 min. Verhit een grillpan en roosterhet brood aan beide kanten tot je grillstrepen ziet.
  4. Snijd de avocado’s in plakjes. Pel en halveer de eieren. Klop een dressing van de rest van de olie, azijn en kruiden en breng op smaak met zout en peper. Meng met de spinazie en rucola en verdeel over een schaal.
  5. Verdeel de ui, champignons, tomaat, avocado, ei en kaas erover. Serveer met het brood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 600
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 27 g
  • Vet 43 g