
Salade met gebakken kaasstukjes, tuinbonen en cranberry
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
400 gram Bio+ Belegen kaas (stuk)
2 eieren
100 gram paneermeel
zonnebloemolie om in te bakken
75 gram veldsla
400 gram verse tuinbonen uit de vriezer
2 eetlepels cranberrycompote
5 eetlepels olijfolie
2 el rode-wijnazijn
1 tl mosterd
1 tl honing
½ tl verse tijmblaadjes
4 takjes verse munt
Bereidingswijze
Snijd de kaas in de breedte in 10 gelijke plakken.
Halveer deze, zodat je 20 gelijke stukken kaas hebt.
Kluts de eieren in een schaaltje, verdeel het paneermeel over een ander schaaltje en leg een ruime schaal klaar waar de gepaneerde stukjes op kunnen liggen.
Haal een stukje kaas met je linkerhand door het ei, leg met dezelfde hand in het paneermeel en wentel vervolgens met je rechterhand door het meel zodat het aan alle kanten bedekt is.
Herhaal dit proces bij hetzelfde stukje en vervolgens bij de resterende stukken kaas.
Als het goed is heb je dan 20 dubbel gepaneerde stukjes kaas.
Zet de schaal in de koelkast.
Breng een middelgrote pan met water aan de kook. Blancheer hierin de tuinbonen gedurende 4 minuten, totdat ze beetgaar zijn.
Giet af en zet apart.
Maak de dressing door de cranberrycompote met de olijfolie, azijn, mosterd en honing te mengen.
Hak de tijmblaadjes fijn en voeg toe aan de dressing.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm een grote koekenpan met een flinke scheut olie, de bodem van de pan moet bedekt zijn.
Test of de olie heet genoeg is en bak hierin de kaasstukjes aan beide kanten goudbruin.
Verdeel ondertussen de sla met de tuinbonen over een grote schaal of 4 borden.
Haal de blaadjes munt van de takjes en scheur in stukjes.
Verdeel de kaasstukjes en garneer met de cranberrydressing en verse muntblaadjes.
Meer recepten in de categorie