
Salade met gegrilde biefstuk en courgette
4 pers.
ca. 40 min
Overig
Ingrediënten
200 g zilvervliesrijst
2x 300 g Beter Leven biefstuk
4 el olijfolie
zwarte peper
400 g courgette
1 bos radijs
1 el sojasaus
sap van ½ limoen
100 g eikenbladsla
1 el sesamzaad
pitten van 1 granaatappel
1 el verse koriander, fijngehakt
Bereidingswijze
Kook de rijst zoals aangegeven op het pak. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen en wrijf in met 2 eetlepels olijfolie.
Bestrooi de biefstuk rijkelijk met (versgemalen) zwarte peper en zet aan de kant.
Snijd de courgette in plakken van ongeveer 1 centimeter dik.
Snijd elke radijs in vieren.
Zet een grillpan op het vuur en laat deze goed heet worden.
Gril een mooie streep op beide zijden van de courgetteplakken (circa 2 minuten per kant) en leg aan de kant.
Gril de biefstuk medium: circa 3 minuten per kant. Laat de biefstuk daarna ten minste 5 minuten rusten.
Maak een dressing van 2 eetlepels olijfolie, de sojasaus en het limoensap.
Was de sla, scheur het blad in stukken en verdeel over 4 borden.
Leg de plakken courgette om de sla heen.
Snijd de biefstuk in dunne repen en verdeel deze over de sla.
Verdeel de stukken radijs over de lauw-warme salade.
Besprenkel de salade met de dressing.
Bestrooi nu met het sesamzaad en de granaatappelpitten, en garneer met de koriander. Serveer het samen met de rijst.
De courgette en biefstuk kun je ook lekker op de barbecue grillen.