In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met gegrilde biefstuk en courgette

Salade met gegrilde biefstuk en courgette

Salade met gegrilde biefstuk en courgette product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g zilvervliesrijst
  • 2x 300 g biefstuk
  • 4 el olijfolie
  • zwarte peper
  • 400 g courgette
  • 1 bos radijs
  • 1 el sojasaus
  • sap van ½ limoen
  • 100 g eikenbladsla
  • 1 el sesamzaad
  • pitten van 1 granaatappel
  • 1 el verse koriander, fijngehakt
Bereiden
Kook de rijst zoals aangegeven op het pak. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen en wrijf in met 2 eetlepels olijfolie.
Bestrooi de biefstuk rijkelijk met (versgemalen) zwarte peper en zet aan de kant.
Snijd de courgette in plakken van ongeveer 1 centimeter dik.
Snijd elke radijs in vieren.
Zet een grillpan op het vuur en laat deze goed heet worden.
Gril een mooie streep op beide zijden van de courgetteplakken (circa 2 minuten per kant) en leg aan de kant.
Gril de biefstuk medium: circa 3 minuten per kant. Laat de biefstuk daarna ten minste 5 minuten rusten.
Maak een dressing van 2 eetlepels olijfolie, de sojasaus en het limoensap.
Was de sla, scheur het blad in stukken en verdeel over 4 borden.
Leg de plakken courgette om de sla heen.
Snijd de biefstuk in dunne repen en verdeel deze over de sla.
Verdeel de stukken radijs over de lauw-warme salade.
Besprenkel de salade met de dressing.
Bestrooi nu met het sesamzaad en de granaatappelpitten, en garneer met de koriander. Serveer het samen met de rijst.
De courgette en biefstuk kun je ook lekker op de barbecue grillen.
*Dit is een recept van Vullen of Voeden.