
Salade met gegrilde groente en ei
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
4 eieren
2 kropjes little gem
1 komkommer
1 schaal gegrilde groente mediterraan (PLUS Grill & Gaar, 270 g)
4 el olijfolie extra vierge
1 el balsamicoazijn
1 tl honing
1 tl fijne mosterd
Bereidingswijze
1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in parten. Snijd de little gem in dunne parten. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in schuine, dunne boogjes.
2. Klop een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, honing en mosterd. Breng op smaak met zout en peper.
3. Doe de sla met de komkommer en de gegrilde groente in een kom, besprenkel met de dressing en verdeel de eieren erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
245 kcal
Vetten
19 gram
Koolhydraten
7 gram
Eiwitten
9 gram