Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met gerookte eendenborstfilet

Salade met gerookte eendenborstfilet

Ingrediënten

  • 1 handsinaasappel
  • 1 gekookte biet
  • 2 el walnoten
  • 3 el walnootolie (of olijfolie extra vergine)
  • 1 el sinaasappelsap (tip: knijp de sinaasappelschil uit nadat je de partjes eruit hebt gesneden)
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing
  • zwarte peper
  • balsamicoazijn
  • 50 gr veldsla
  • 1 pakje (90 gr) gerookte eendenborst
Salade met gerookte eendenborstfilet product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Halveer de sinaasappel en snijd met een scherp mesjes langs de vliezen van de partjes sinaasappel. Je snijdt er als het ware een driehoekje van. Daarna kun je heel makkelijk de partjes uit de schil wippen. Bewaar deze in een bakje tot gebruik en knijp de sinaasappelschil uit voor het sap.
  2. 2. Snijd de gekookte biet in partjes en bewaar in een bakje tot gebruik.
  3. 3. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder vet tot ze mooi bruin worden en gaan geuren. Bewaar op kamertemperatuur tot gebruik.
  4. 4. Klop een dressing van de olie, sinaasappelsap, sojasaus, honing en een snuf zwarte peper. Als de sinaasappel vrij zoet is, raad ik aan om nog wat balsamicoazijn toe te voegen naar smaak. Zo krijg je een goede balans tussen zoet, zout en zuur. Bewaar afgedekt tot gebruik.
  5. 5. Pak vlak voordat je aan tafel gaat een mooie schaal en verdeel hier de veldsla, partjes sinaasappel en biet over. Drapeer de plakjes eendenborst mooi over de salade heen. Besprenkel met de dressing en garneer met de walnoten.

Variatie

Liever vegetarisch? Maak een aparte salade erbij zonder de eendenborst, maar met meer biet en walnoten. Voeg eventueel nog wat geraspte wortel toe. En als je de honing uit de dressing laat, is de salade dan ook vegan.