

Salade met gerookte eendenborstfilet
4 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
1 handsinaasappel
1 gekookte biet
2 el walnoten
3 el walnootolie (of olijfolie extra vergine)
1 el sinaasappelsap (tip: knijp de sinaasappelschil uit nadat je de partjes eruit hebt gesneden)
1 el sojasaus
1 el honing
zwarte peper
balsamicoazijn
50 gr veldsla
1 pakje (90 gr) gerookte eendenborst
Bereidingswijze
1. Halveer de sinaasappel en snijd met een scherp mesjes langs de vliezen van de partjes sinaasappel. Je snijdt er als het ware een driehoekje van. Daarna kun je heel makkelijk de partjes uit de schil wippen. Bewaar deze in een bakje tot gebruik en knijp de sinaasappelschil uit voor het sap.
2. Snijd de gekookte biet in partjes en bewaar in een bakje tot gebruik.
3. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder vet tot ze mooi bruin worden en gaan geuren. Bewaar op kamertemperatuur tot gebruik.
4. Klop een dressing van de olie, sinaasappelsap, sojasaus, honing en een snuf zwarte peper. Als de sinaasappel vrij zoet is, raad ik aan om nog wat balsamicoazijn toe te voegen naar smaak. Zo krijg je een goede balans tussen zoet, zout en zuur. Bewaar afgedekt tot gebruik.
5. Pak vlak voordat je aan tafel gaat een mooie schaal en verdeel hier de veldsla, partjes sinaasappel en biet over. Drapeer de plakjes eendenborst mooi over de salade heen. Besprenkel met de dressing en garneer met de walnoten.
Variatietip!
Liever vegetarisch? Maak een aparte salade erbij zonder de eendenborst, maar met meer biet en walnoten. Voeg eventueel nog wat geraspte wortel toe. En als je de honing uit de dressing laat, is de salade dan ook vegan.
Meer recepten in de categorie