
Salade met gerookte zalm en mierikswortelsaus
4 pers.
ca. 55 min
Hollands
Ingrediënten
500 g cocktailtrostomaten
2 el olijfolie traditioneel
2 tl oregano
2 el geraspte mierikswortel (potje 140 g)
2 el mayonaise
2 el crème fraîche
200 g gerookte zalm
1 zakje veldsla (75 g)
1 handje verse basilicumblaadjes (plantje, biologisch)
1 citroen, in partjes
1 zakje PLUS FeestMoment Scrocchi zeezout
bakpapier
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 120 ˚C. Snijd de tomaatjes doormidden en leg ze met de snijvlakken naar boven op een bakplaat bekleed met bakpapier. Sprenkel met olijfolie en bestrooi met de oregano, peper en eventueel zout. Rooster de tomaatjes 40 min. in de oven tot ze half gedroogd zijn.
2. Meng ondertussen de mierikswortel met de mayonaise en crème fraîche. Verdun de dressing met 1 el water en breng op smaak met peper en evt. zout. Je kunt de tomaatjes en de dressing 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Bereiden: 1. Verdeel de helft van de zalm over de borden en leg hierop de veldsla. Leg de andere helft van de zalmplakjes over de salade heen, maar zorg dat deze nog wel zichtbaar is. Verdeel de geroosterde tomaatjes over de salade. Lepel de dressing erover en garneer met basilicum. Serveer er een partje citroen en scrocchi bij. Tip: Verwarm de tomaatje nog een paar minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
500 kcal
Vetten
33 gram
Koolhydraten
33 gram
Eiwitten
16 gram