Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met gerookte zalm en mierikswortelsaus

Salade met gerookte zalm en mierikswortelsaus

Salade met gerookte zalm en mierikswortelsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 55 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g cocktailtrostomaten
  • 2 el olijfolie traditioneel
  • 2 tl oregano
  • 2 el geraspte mierikswortel (potje 140 g)
  • 2 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 zakje veldsla (75 g)
  • 1 handje verse basilicumblaadjes (plantje, biologisch)
  • 1 citroen, in partjes
  • 1 zakje PLUS FeestMoment Scrocchi zeezout
  • bakpapier
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 120 ˚C. Snijd de tomaatjes doormidden en leg ze met de snijvlakken naar boven op een bakplaat bekleed met bakpapier. Sprenkel met olijfolie en bestrooi met de oregano, peper en eventueel zout. Rooster de tomaatjes 40 min. in de oven tot ze half gedroogd zijn.
2. Meng ondertussen de mierikswortel met de mayonaise en crème fraîche. Verdun de dressing met 1 el water en breng op smaak met peper en evt. zout. Je kunt de tomaatjes en de dressing 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Bereiden: 1. Verdeel de helft van de zalm over de borden en leg hierop de veldsla. Leg de andere helft van de zalmplakjes over de salade heen, maar zorg dat deze nog wel zichtbaar is. Verdeel de geroosterde tomaatjes over de salade. Lepel de dressing erover en garneer met basilicum. Serveer er een partje citroen en scrocchi bij. Tip: Verwarm de tomaatje nog een paar minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
33 g
vet
33 g
Kcal
500