
Salade met geroosterde druiven, walnoten en geitenkaas
bijgerecht
4 pers.
ca. 20 min
23.70 voor 4 pers.
Ingrediënten
250 gram Pitloze rode druiven
4 eetlepel Olijfolie extra ve
75 gram Walnoten
1 bosje Peterselie
2 stuks Witlof
40 gram Rucola
1 theelepel Citroensap
125 gram Geitenkaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de druiven met de helft van de olie en zwarte peper. Rooster de druiven 10 minuten, tot ze zacht beginnen te worden en barstjes krijgen.
2. Bak de walnoten in een droge pan op middelhoog vuur goudbruin of tot ze beginnen te geuren. Hak grof.
3. Haal de blaadjes van de peterseliesteeltjes. Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en haal de resterende bladeren los. Meng de witlof met de peterselieblaadjes en de rucola. Breng op smaak met de resterende olijfolie, citroensap, zout en peper.
4. Verbrokkel de geitenkaas en meng samen met de geroosterde druiven en walnoten door de salade. Serveer de salade op een schaal of over vier borden.
Meer recepten in de categorie