
Salade met geroosterde kip en citrus-chilidressing
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Frans
Ingrediënten
4 sinaasappels (geschild, in partjes)
500 gram kipfilet (in dunne plakken)
3 eetlepels olijfolie
300 gram peultjes
150 gram gemengde bladsla
3 stengels bleekselderij (in smalle boogjes)
1 rode ui (in smalle ringen)
2 limoenen (sap)
3 eetlepels arachideolie
2 eetlepels wittewijnazijn
1 eetlepel zoete chilisaus
1 teentje knoflook (fijngehakt)
1 theelepel honing
2 eetlepels munt (gehakt)
Bereidingswijze
1. Pers 1 sinaasappel uit en schil de overige 3 sinaasappels dik.
2. Snijd de geschilde sinaasappels in partjes.
3. Besprenkel de kipfilet met olie en bestrooi met zout en peper.
4. Verhit een grillpan en rooster de kip circa 2 minuten per kant.
5. Kook de peultjes circa 2 minuten.
6. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
7. Meng alle ingrediënten voor de dressing met het sinaasappelsap.
8. Verdeel de sla over borden of een schaal.
9. Verdeel de peultjes, bleekselderij, rode ui, sinaasappelpartjes en gegrilde kipfilet erover.
10. Besprenkel de salade met de citrusdressing.
11. Lekker met stokbrood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
380 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
18 gram
Eiwitten
33 gram
Meer recepten in de categorie