
Salade met gevulde komkommer en parmaham
Lunch
4 pers.
ca. 25 min
Mediterraans
Ingrediënten
4 eieren
6 kleine snack komkommers
1 blikje ansjovisfilet
1 eetlepel peterselie (gehakt)
1 eetlepel kappertjes
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel pesto
2 eetlepels citroensap
150 gram gemengde bladsla
8 plakken parmaham
Bereidingswijze
1. Kook de eieren 8 minuten. Spoel koud water erover. Pel ze en snijd in kleine stukjes. Halveer de komkommertjes in de lengte en hol ze uit met een theelepel.
2. Giet de ansjovisfilets af en snijd in stukjes. Meng de helft ervan met de eieren, de peterselie en de kappertjes. Verdeel het eimengsel over de komkommers. Leg de rest van de ansjovis erop.
3. Meng de olijfolie met de pesto en het citroensap. Schep deze dressing door de sla en verdeel over borden. Leg de gevulde komkommertjes op de sla en leg de gevouwen parmaham erbij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
255 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
1 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
15 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie