Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met gorgonzola, ham, gemarineerde aardbeien en knoflook croutons

Salade met gorgonzola, ham, gemarineerde aardbeien en knoflook croutons

Ingrediënten

  • 100 gram gorgonzola
  • 400 gram aardbeien
  • 200 gram aspergetips
  • 150 gram rucolamelange
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 1 handje walnoot
  • 2 sneetjes bruin brood
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 gram basilicum
  • 1 theelepel oregano
  • 110 gram spinata romana
Salade met gorgonzola, ham, gemarineerde aardbeien en knoflook croutons product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pel en pers de knoflook en snijd de uiteindes van de aspergetips. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in vieren. Hak de walnoten grof, snijd het brood in blokjes en verkruimel de gorgonzola.
  3. Meng de knoflook met 2 eetlepels olijfolie en de oregano. Meng goed door het brood en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven in 6 - 8 minuten goudbruin en knapperig.
  4. Meng de aardbeien met de suiker en de balsamicoazijn en laat 10 minuten intrekken.
  5. Verhit een pan met een scheutje olijfolie en bak de aspergetips 2 - 3 minuten.
  6. Meng de gorgonzola, de spinata romana, de gemarineerde aardbeien en de aspergetips door de rucola melange. Verdeel de salade over de borden en garneer met wat basilicumblaadjes, de walnoten en de knoflook croutons.

    Voedingswaarde

  • Kcal 334
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 21 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 5