
Salade met gorgonzola, ham, gemarineerde aardbeien en knoflook croutons
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
100 gram gorgonzola
400 gram aardbeien
200 gram aspergetips
150 gram rucolamelange
2 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel witte basterdsuiker
1 handje walnoot
2 sneetjes bruin brood
2 teentjes knoflook
10 gram basilicum
1 theelepel oregano
110 gram spinata romana
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en pers de knoflook en snijd de uiteindes van de aspergetips. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in vieren. Hak de walnoten grof, snijd het brood in blokjes en verkruimel de gorgonzola.
3. Meng de knoflook met 2 eetlepels olijfolie en de oregano. Meng goed door het brood en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven in 6 - 8 minuten goudbruin en knapperig.
4. Meng de aardbeien met de suiker en de balsamicoazijn en laat 10 minuten intrekken.
5. Verhit een pan met een scheutje olijfolie en bak de aspergetips 2 - 3 minuten.
6. Meng de gorgonzola, de spinata romana, de gemarineerde aardbeien en de aspergetips door de rucola melange. Verdeel de salade over de borden en garneer met wat basilicumblaadjes, de walnoten en de knoflook croutons.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1406 Kj
Calorieën
334 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
21 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
16 gram