
Salade met krokante kip
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
4 stuks kipschnitzels
110 gram gerookte ham
250 gram snoeptomaatjes
4 stuks mini broodjes
4 stuks eieren
50 gram grana padano
100 gram kropsla
150 gram slamelange
4 eetlepels olijfolie extra vierge
1 eetlepel oregano
1 teentje knoflook
2 stuks avocado's
Bereidingswijze
1. Halveer de snoeptomaten. Snijd de ham in reepjes. Pel en pers de knoflook. Halveer de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes.
2. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 6 - 7 minuten. Laat schrikken onder koud water, pel en snijd in partjes.
3. Bereid de kipkrokantschnitzels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de schnitzels in dunne reepjes.
4. Meng de knoflook met de oregano en de olijfolie. Halveer de broodjes en besprenkel met 3/4e van de olijfolie. Grill de broodjes in een grillpan of contactgrill tot er mooie grillstrepen ontstaan.
5. Meng de sla in een grote kom met de olijfolie. Roer de ham, de tomaten, de avocado en de partjes ei door de salade.
6. Verdeel de salade over de borden en leg de schnitzels erop. Garneer met de kaas en serveer met de gegrilde broodjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3371 Kj
Calorieën
805 kcal
Vetten
42 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
5 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
81 gram