Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met krokante kip

Salade met krokante kip

Ingrediënten

  • 4 stuks kipschnitzels
  • 110 gram gerookte ham
  • 250 gram snoeptomaatjes
  • 4 stuks mini broodjes
  • 4 stuks eieren
  • 50 gram grana padano
  • 100 gram kropsla
  • 150 gram slamelange
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stuks avocado's
Salade met krokante kip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Halveer de snoeptomaten. Snijd de ham in reepjes. Pel en pers de knoflook. Halveer de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes.
  2. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 6 - 7 minuten. Laat schrikken onder koud water, pel en snijd in partjes.
  3. Bereid de kipkrokantschnitzels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de schnitzels in dunne reepjes.
  4. Meng de knoflook met de oregano en de olijfolie. Halveer de broodjes en besprenkel met 3/4e van de olijfolie. Grill de broodjes in een grillpan of contactgrill tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  5. Meng de sla in een grote kom met de olijfolie. Roer de ham, de tomaten, de avocado en de partjes ei door de salade.
  6. Verdeel de salade over de borden en leg de schnitzels erop. Garneer met de kaas en serveer met de gegrilde broodjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 805
  • Eiwit 81 g
  • Koolhydraten 5 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 42 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 6