
Salade met ossenhaaspuntjes
Hoofdgerecht
2 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
250 gram ossenhazen (in blokjes)
250 gram biefstukken (in blokjes)
4 tomaten (in partjes)
75 gram rucola
75 gram gemengde bladsla
1 citroen (sap)
4 eetlepels olijfolie extra vergine
50 gram taugé
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels sherry
1 theelepel honing
Bereidingswijze
1. Wrijf de ossenhaas in met olijfolie en bestrooi het vlees met paprikapoeder, zout en peper.
2. Meng de tomaten met de rucola en bladsla. Schep het citroensap en 2 eetlepels olijfolie extra vergine erdoor.
3. Giet heet water en daarna koud water over de taugé in een vergiet. Laat uitlekken. Meng de ingrediënten voor de dressing met de rest van de olijfolie extra vergine.
4. Verhit een grill- of koekenpan op een hoge stand. Schroei hierin het vlees dicht en bak het in 2-3 minuten bruin en rosé, afhankelijk van de dikte.
5. Verdeel de salade over borden. Leg de ossenhaaspuntjes erop, verdeel de taugé erover en besprenkel met de dressing.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
460 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
12 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
34 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie