Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met pulled salmon

Salade met pulled salmon

Ingrediënten

  • 2 stuks courgettes
  • 1 stuk bleekselderij
  • 2 stuks avocado's
  • 1 stuk citroen
  • 4 eetlepels kwark
  • 320 gram gemarineerde zalmspiesen
  • 75 gram rucolamelange
  • 2 eetlepels kappertjes
Salade met pulled salmon product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de courgette in dunne plakken en de bleekselderij in stukjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in dunne plakken. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng beide met de kwark tot een frisse dressing en breng op smaak met zwarte peper.
  2. 2. Verhit een grillpan, kwast de courgette in met olijfolie en grill kort zodat er goudbruine grillstrepen ontstaan. Grill in dezelfde pan de zalmspiesen in 6 minuten rondom gaar en goudbruin. Laat de spiesen iets afkoelen en trek de zalm vervolgens met behulp van twee vorken uit elkaar.
  3. 3. Meng de courgette met de rucolamelange, de bleekselderij, de kappertjes en de avocado tot een salade.
  4. 4. Doe de salade in een grote schaal, serveer de pulled salmon erbovenop en de citroen-kwark dressing ernaast.
  5. Tip: Garneer met geroosterde walnoten en koriander.

    Voedingswaarde

  • Kcal 368
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 18 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 22 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 11
  • Vezels 8