
Salade met pulled salmon
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks courgettes
1 stuk bleekselderij
2 stuks avocado's
1 stuk citroen
4 eetlepels kwark
320 gram gemarineerde zalmspiesen
75 gram rucolamelange
2 eetlepels kappertjes
Bereidingswijze
1. Snijd de courgette in dunne plakken en de bleekselderij in stukjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in dunne plakken. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng beide met de kwark tot een frisse dressing en breng op smaak met zwarte peper.
2. Verhit een grillpan, kwast de courgette in met olijfolie en grill kort zodat er goudbruine grillstrepen ontstaan. Grill in dezelfde pan de zalmspiesen in 6 minuten rondom gaar en goudbruin. Laat de spiesen iets afkoelen en trek de zalm vervolgens met behulp van twee vorken uit elkaar.
3. Meng de courgette met de rucolamelange, de bleekselderij, de kappertjes en de avocado tot een salade.
4. Doe de salade in een grote schaal, serveer de pulled salmon erbovenop en de citroen-kwark dressing ernaast.
Tip: Garneer met geroosterde walnoten en koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1546 Kj
Calorieën
368 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
18 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
23 gram