
Salade met roodlof, eendenborstfilet en pistache
Voorgerecht
4 pers.
ca. 10 min
Ingrediënten
1 kropje roodlof*
25 g rucola
3 el olijfolie extra vierge
180 g gerookte eendenborstfilet*
2 el crema di balsamico*
2 el gepelde pistachenoten, fijngehakt
Bereidingswijze
Maak het roodlof schoon en snijd in de lengte in reepjes.
Meng het roodlof met de rucola, olijfolie, en zout en peper naar smaak. Verdeel de salade met de eendenborstfilet over 4 borden.
Besprenkel met de balsamicoazijn en bestrooi met de fijngehakte pistachenoten.
Variatietip
Vervang de eendenborstfilet door plakjes carpaccio*. Liever zonder vlees? Neem plakjes zoetzure biet (pot).
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
242 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
5 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
10 gram
Zout
1 gram