Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met schnitzelreepjes en zelfgemaakte croutons

Salade met schnitzelreepjes en zelfgemaakte croutons

Ingrediënten

  • 4 stuks schnitzels
  • 110 gram coburgerham
  • 6 sneetjes maïsbroden
  • 4 kroppen little gem sla
  • 250 gram cherrytomaten
  • 2 stuks avocado's
  • 1 bakje tuinkers
  • 300 gram radijsjes
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels caesar sladressing
Salade met schnitzelreepjes en zelfgemaakte croutons product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het brood in reepjes, besprenkel met olijfolie en rooster in ongeveer 8 minuten in de oven goudbruin en krokant.
  2. 2. Trek de bladeren sla van de kropjes en was onder de kraan. Halveer de cherrytomaten en snijd de coburgerham in stukjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes.
  3. 3. Verhit een pan met een flinke scheut olie en bak de schnitzels rondom goudbruin. Snijd in dunne reepjes.
  4. 4. Meng de dressing door de sla en voeg de cherrytomaten, de radijsjes, de coburgerham en de avocado toe. Meng door elkaar en verdeel over de borden.
  5. 5. Verdeel de Parmezaanse kaas samen met de schnitzelreepjes over de salade en garneer met de tuinkers. Serveer met de croutons.
  6. Tip: Extra lekker om de broodjes met knoflookolie in te smeren voor het roosteren.

    Voedingswaarde

  • Kcal 443
  • Eiwit 30 g
  • Koolhydraten 15 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 29 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 10