
Salade met schnitzelreepjes en zelfgemaakte croutons
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
4 stuks schnitzels
110 gram coburgerham
6 sneetjes maïsbroden
4 kroppen little gem sla
250 gram cherrytomaten
2 stuks avocado's
1 bakje tuinkers
300 gram radijsjes
50 gram parmezaanse kaas
2 eetlepels caesar sladressing
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het brood in reepjes, besprenkel met olijfolie en rooster in ongeveer 8 minuten in de oven goudbruin en krokant.
2. Trek de bladeren sla van de kropjes en was onder de kraan. Halveer de cherrytomaten en snijd de coburgerham in stukjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes.
3. Verhit een pan met een flinke scheut olie en bak de schnitzels rondom goudbruin. Snijd in dunne reepjes.
4. Meng de dressing door de sla en voeg de cherrytomaten, de radijsjes, de coburgerham en de avocado toe. Meng door elkaar en verdeel over de borden.
5. Verdeel de Parmezaanse kaas samen met de schnitzelreepjes over de salade en garneer met de tuinkers. Serveer met de croutons.
Tip: Extra lekker om de broodjes met knoflookolie in te smeren voor het roosteren.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1860 Kj
Calorieën
443 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
15 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
30 gram