
Salade met short cut pulled pork
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 ribkarbonades (280 g)
1 groentebouillontablet
2 el boter
2 tl srirachasaus
2 kropjes little gem
¼ rode kool
1 avocado
1 limoen
3 el extra vergine olijfolie
1 tl vissaus
½ tl kristalsuiker
3 takjes verse munt
Bereidingswijze
1 Breng een pan met een laag water en de karbonades aan de kook, zorg dat ze ruim onder water staan. Verkruimel de bouillon erboven. Laat op laag vuur, tot net tegen de kook aan, 15 min. garen. Neem uit de pan en laat iets afkoelen.
2 Trek met 2 vorken het vlees uit elkaar. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees met de srirachasaus (of meer naar smaak) nog 3 min.
3 Haal de blaadjes sla los en snijd ze in de lengte in repen. Snijd of schaaf de rode kool in zo dun mogelijke reepjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in parten. Verdeel de sla, rode kool, avocado en het vlees over een schaal.
4 Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van de olijfolie, limoenrasp en –sap, vissaus en suiker. Snijd de muntblaadjes fijn en voeg toe aan de dressing en schep door de salade.
Variatietip!
Liever geen vlees? Vervang de ribkarbonades door pulled oats, bak ze in boter met srirachasaus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
350 kcal
Vetten
29 gram
Koolhydraten
4 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie