Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met short cut pulled pork

Salade met short cut pulled pork

Ingrediënten

  • 2 ribkarbonades (280 g)
  • 1 groentebouillontablet
  • 2 el boter
  • 2 tl srirachasaus
  • 2 kropjes little gem
  • ¼ rode kool
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl vissaus
  • ½ tl kristalsuiker
  • 3 takjes verse munt
Salade met short cut pulled pork product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Breng een pan met een laag water en de karbonades aan de kook, zorg dat ze ruim onder water staan. Verkruimel de bouillon erboven. Laat op laag vuur, tot net tegen de kook aan, 15 min. garen. Neem uit de pan en laat iets afkoelen.
  2. 2 Trek met 2 vorken het vlees uit elkaar. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees met de srirachasaus (of meer naar smaak) nog 3 min.
  3. 3 Haal de blaadjes sla los en snijd ze in de lengte in repen. Snijd of schaaf de rode kool in zo dun mogelijke reepjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in parten. Verdeel de sla, rode kool, avocado en het vlees over een schaal.
  4. 4 Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van de olijfolie, limoenrasp en –sap, vissaus en suiker. Snijd de muntblaadjes fijn en voeg toe aan de dressing en schep door de salade.

Variatie

Liever geen vlees? Vervang de ribkarbonades door pulled oats, bak ze in boter met srirachasaus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 350
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 4 g
  • Vet 29 g