
Salade met tomaat, meloen, burrata en basilicum
Bijgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Italiaans
Ingrediënten
3 trostomaten
½ galia meloen
3 takjes basilicum
5 el olijfolie extra vergine
5 el balsamicoazijn
1 tl vloeibare honing
1 burrata
Bereidingswijze
Snijd de tomaten in partjes van 1 cm. Verwijder de pitten en de schil van de meloen en snijd in stukjes van 2 cm.
Hak de blaadjes van 2 takjes basilicum fijn. Meng de olijfolie met de balsamicoazijn, honing, fijngehakte basilicum en peper en zout naar smaak.
Meng de tomaat en de meloen door de balsamicodressing. Verdeel over een schaal.
Leg de burrata tussen de tomaat en de meloen. Bestrooi de salade met de blaadjes van het laatste takje basilicum.
Variatietip
Vervang de meloen ook eens door 300 g perziken of nectarines.
Meer recepten in de categorie