
Salade met vijgen en walnoten
Lunch
4 pers.
ca. 15 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
6 gedroogde vijgen (in vieren)
4 eetlepels rode port
100 gram walnoten (grof gehakt)
150 gram gemengde eikenbladsla
1 eetlepel vloeibare honing
1 theelepel grove mosterd
2 eetlepels rodewijnazijn
3 eetlepels milde olijfolie
Bereidingswijze
1. Doe de stukjes vijgen samen met de port in een pan en laat op lage stand circa 10 minuten trekken en wellen. Laat afkoelen tot lauw.
2. Rooster ondertussen de walnoten in een droge koekenpan knapperig en geurig.
3. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep dit door de sla. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
4. Verdeel de vijgen en walnoten erover en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
360 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
24 gram
Eiwitten
6 gram