Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade niçoise met mosterddressing

Salade niçoise met mosterddressing

Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn uit blik
  • 400 gram sperziebonen
  • 300 gram trostomaten
  • 310 g cannellinibonen
  • 4 stuks eieren
  • 100 gram zwarte olijven
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk citroen
  • 1 eetlepel mosterd
  • 75 gram veldsla
Salade niçoise met mosterddressing product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Snijd de tomaten in partjes.
  2. 2. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 6 minuten. Spoel af onder koud water en pel de eieren. Snijd in partjes.
  3. 3. Meng voor de dressing het sap van een citroen met 3 eetlepels olijfolie en de mosterd.
  4. 4. Leg de veldsla op de borden en verdeel de tomaten, de sperzieboontjes, de cannellini bonen, de uienringen, de olijven, de tonijn en de partjes ei over de borden.
  5. 5. Serveer de salade met de mosterddressing.

    Voedingswaarde

  • Kcal 337
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 21 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 12 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 11