
Salade van bami, kruiden en gerookte kip
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
Ingrediënten
300 gram baminestjes
1 kippenbouillontablet
1 bosje lente-/bosui (in dunne ringen)
1 bosje verse koriander (grof gehakt)
1 bosje verse munt (grof gehakt)
50 gram verse spinazie (grof gehakt, panklaar)
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel limoensap
1 theelepel Thaise vissaus
200 gram gerookte kipfilets (in repen)
50 gram ongezouten pinda's (grof gehakt)
1 rode peper (in ringetjes, zonder zaadjes)
Bereidingswijze
1. Bereid de bami (mienestjes) volgens de aanwijzingen op de verpakking in kokend water met 1 kippenbouillontablet. Spoel onder koud water, laat uitlekken en afkoelen.
2. Knip de stukken bami eventueel wat korter en meng met de lente/bosui, koriander, munt en de spinazie.
3. Klop de sesamolie met limoensap en vissaus los en schep door de salade. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
4. Verdeel de gerookte kipfilet erover. Bestrooi met de pinda's.
5. Voeg voor meer pit eventueel 1 rode peper, zonder zaadjes en in ringetjes, toe en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
440 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
58 gram
Eiwitten
24 gram
Meer recepten in de categorie