Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade van gegrilde perzik, witlof en pecannootjes

Salade van gegrilde perzik, witlof en pecannootjes

Ingrediënten

  • 100 g magor (kaas)
  • 4 el rodewijnazijn
  • 60 ml olijfolie
  • 4 kleine stronkjes witlof, schoongemaakt
  • 2 perziken, gehalveerd, pit verwijderd
  • 2 el pecannootjes, grofgehakt
  • staafmixer
  • barbecue of grillpan
Salade van gegrilde perzik, witlof en pecannootjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Brokkel de kaas boven een maatbeker, voeg de azijn en 50 ml olie toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde, romige dressing. Voeg 1-2 el water toe en breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de witlof in de lengte doormidden, verwijder de bittere kern en snijd in lange, dunne reepjes. Schep om met een derde van de dressing. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de salade over 4 borden.
  3. Bestrijk de perzik met de resterende olijfolie. Leg met de platte kant op de grill of in de grillpan. Gril de perzik 3 minuten, draai een kwartslag en gril nog 1 minuut. Snijd de perzik in 3 parten en leg naast de witlofsalade.
  4. Schenk de resterende dressing eroverheen en bestrooi de salade met de nootjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 325
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 7 g
  • Vet 30 g