
Salade van gerookte Noorse zalm
4 pers.
ca. 25 min
Overig
Ingrediënten
1 limoen
2 kleine rode uien, in dunne ringen
2 avocado’s, schoongemaakt
200 g Noorse gerookte zalm (PLUS Moment)
ca. 200 g kikkererwten, afgespoeld
1 bakje koriander (20 g), grof gesneden
4 el extra vierge olijfolie
10 zoete trostomaatjes, in vieren
EXTRA grote schaal
Bereidingswijze
Pers de helft van de limoen boven een kommetje uit. Schep de uienringen erdoor en laat 5 minuten marineren.
Snijd de avocado’s in plakjes en verdeel over 4 kleine kommetjes
Schep de kikkererwten met koriander en olie door elkaar. Pers de resterende limoen erboven uit. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de kikkererwten over de avocado. Leg de plakjes zalm er losjes overheen en verdeel de tomaatjes en de uiringen erover.
Variatietip!
Besprenkel de salades, voor liefhebbers van pit, met olijfolie extra vierge en fijngehakte rode pepers.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
455 kcal
Vetten
38 gram
Koolhydraten
9 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie