
Salade van geroosterde bloemkool
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 grote bloemkool
400 gram uitgelekte kikkererwten
100 gram rucola
1 citroen
1 flinke eetlepel gerookt paprikapoeder
1 scheut olijfolie
1 snufje peper en zout
Bereidingswijze
1. Maak de bloemkool schoon en snijd in fijne roosjes.
2. Doe de helft van de rucola in de blender en voeg er de helft van het sap en de rasp van de citroen aan toe. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en kruid met zout en peper.
3. Draai tot een fijne pesto. Voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe als het te dik blijft
4. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en rooster er de bloemkoolroosjes in tot deze mooi goudbruin en beetgaar zijn
5. Voeg het paprikapoeder toe, schep om en voeg de kikkererwten toe. Laat nog enkele minuten roosteren.
6. Dresseer de groente in een diep bord en verdeel er de rucola over.
7. Lepel er de pesto van rucola overheen en serveer er de rest van de pesto apart bij.
Meer recepten in de categorie