
Salade van rode biet, grapefruit en dille
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 pakje gekookte biet (500 g, Biologisch PLUS)
1 schaal baby-bietjes (350 g, Eat Me)
1 rode ui (LB)
1 el rode wijn azijn
3 el olijfolie extra vierge (LB)
1 potje kappertjes (100 g) (LB), uitgelekt
1 el komijnzaad
2 rode grapefruits (LB)
4 el Griekse yoghurt
2 el tahin (pot 250 g, Bio Today)
1 bakje dille (15 g)
Bereidingswijze
Snijd de gekookte soorten bietjes in partjes. Schaaf de baby-bietjes dun en de ui in flinterdunne halve ringen. Meng de baby-bietjes met 1 el rode wijnazijn, zout en peper naar smaak en laat 10 min. staan. Verdeel vervolgens over een schaal. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de kappertjes, komijnzaad en peper en zout naar smaak. Schep om.
Schil de grapefruits, snijd in plakjes en vang zo veel mogelijk sap op. Besprenkel de salade met het sap.
Roer een dressing van de yoghurt, tahin en 1-2 eetlepels water en verdeel over de salade. Hak de dille grof en strooi erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
259 kcal
Vetten
13 gram
Koolhydraten
23 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
8 gram