Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade van spinazie, prei en broccoli

Salade van spinazie, prei en broccoli

Ingrediënten

  • 250 g broccoli
  • ½ prei
  • 100 g spinazie
  • 1 handsinaasappel
  • 1 el citroensap
  • 6 el yoghurt
  • 4 el olijfolie
  • 2 el zonnebloempitjes
  • 20 blaadjes munt
Salade van spinazie, prei en broccoli product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 2 personen

Bereidingswijze

  1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, stoom of kook ze in 10 minuten beetgaar en laat ze op een theedoek afkoelen.
  2. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel het zand eruit en snijd vervolgens in dunne reepjes.
  3. Was de spinazie en droog de blaadjes, bijvoorbeeld in een slacentrifuge.
  4. Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  5. Meng het citroensap, de olie en yoghurt door elkaar, meng de prei erdoor en breng eventueel op smaak met (versgemalen) zwarte peper en wat himalaya- of zeezout.
  6. Rooster de zonnebloempitjes in een droge koekenpan goudbruin.
  7. Doe de spinazie in een kom en leg de broccoli en de sinaasappelstukjes erop.
  8. Schep de prei op de salade en verdeel de munt en pitjes erover.
  9. Tip: Neem ook eens een keer geiten- of biologische yoghurt.