
Salade van spinazie, prei en broccoli
2 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
250 g broccoli
½ prei
100 g spinazie
1 handsinaasappel
1 el citroensap
6 el yoghurt
4 el olijfolie
2 el zonnebloempitjes
20 blaadjes munt
Bereidingswijze
Verdeel de broccoli in kleine roosjes, stoom of kook ze in 10 minuten beetgaar en laat ze op een theedoek afkoelen.
Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel het zand eruit en snijd vervolgens in dunne reepjes.
Was de spinazie en droog de blaadjes, bijvoorbeeld in een slacentrifuge.
Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Meng het citroensap, de olie en yoghurt door elkaar, meng de prei erdoor en breng eventueel op smaak met (versgemalen) zwarte peper en wat himalaya- of zeezout.
Rooster de zonnebloempitjes in een droge koekenpan goudbruin.
Doe de spinazie in een kom en leg de broccoli en de sinaasappelstukjes erop.
Schep de prei op de salade en verdeel de munt en pitjes erover.
Tip: Neem ook eens een keer geiten- of biologische yoghurt.