
Salade van witlof, sinaasappel en mozzarella
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
480 gram linzen
500 gram boerenkool
1 theelepel gemalen komijn
0 gram koriander
1 theelepel paprikapoeder
300 gram witlof
4 stuks sinaasappels
2 stuks mozzarella
75 gram macadamianoten
0 pot basilicum
0 bosje platte peterselie
Bereidingswijze
1. Pel en hak de knoflook fijn. Laat de linzen uitlekken. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en fruit de knoflook een minuut aan. Bak vervolgens de boerenkool en de linzen 3 minuten mee. Voeg ondertussen de gedroogde kruiden toe.
2. Snijd de onderste stukken van de witlof af en pel de blaadjes. Snijd de blaadjes in repen. Schil de sinaasappels en snijd in halve schijfjes. Scheur de mozzarella in grove stukken. Hak tenslotte de noten, peterselie en basilicum grof.
3. Verdeel de witlof over 4 borden. Schep het boerenkool-linzenmengsel erop. Garneer met de sinaasappel, mozzarella, noten en de verse kruiden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2286 Kj
Calorieën
545 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
37 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
34 gram
Meer recepten in de categorie