Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade van witlof, sinaasappel en mozzarella

Salade van witlof, sinaasappel en mozzarella

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 480 gram linzen
  • 500 gram boerenkool
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 0 gram koriander
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 300 gram witlof
  • 4 stuks sinaasappels
  • 2 stuks mozzarella
  • 75 gram macadamianoten
  • 0 pot basilicum
  • 0 bosje platte peterselie
Salade van witlof, sinaasappel en mozzarella product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en hak de knoflook fijn. Laat de linzen uitlekken. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en fruit de knoflook een minuut aan. Bak vervolgens de boerenkool en de linzen 3 minuten mee. Voeg ondertussen de gedroogde kruiden toe.
  2. 2. Snijd de onderste stukken van de witlof af en pel de blaadjes. Snijd de blaadjes in repen. Schil de sinaasappels en snijd in halve schijfjes. Scheur de mozzarella in grove stukken. Hak tenslotte de noten, peterselie en basilicum grof.
  3. 3. Verdeel de witlof over 4 borden. Schep het boerenkool-linzenmengsel erop. Garneer met de sinaasappel, mozzarella, noten en de verse kruiden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 545
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 37 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 27 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 13