
Salade van zoete aardappel met feta en koriander
Lunch
4 pers.
ca. 25 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
1 kilogram zoete aardappel (geschild, in blokjes)
5 eetlepels olijfolie
2 theelepels komijnpoeder (djinten)
2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)
2 eetlepels rodewijnazijn
1 sjalot (gesnipperd)
2 eetlepels honing
150 gram gemengde sla
1 lente-/bosui (in ringetjes)
0 handjes verse koriander (gehakt)
75 gram feta
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Meng de aardappels met 1 eetlepel olie, komijn-, korianderpoeder, zout en peper.
3. Rooster de aardappels in de oven in circa 35 minuten goudbruin.
4. Neem uit de oven en laat afkoelen.
5. Klop intussen een dressing van de rest van de olie, de azijn, sjalot en honing.
6. Meng de aardappel met de sla, bosui, dressing en koriander.
7. Verkruimel de feta erboven.
8. Lekker bij kippenvleugels met honing en sesam.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
440 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
61 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie