
Saladespies met avocado en aardbeien
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
1 sjalot, fijngesnipperd
2 el dragonazijn
4 el extra vierge olijfolie
2 el dragon (bakje 20 g), fijngehakt
12 aardbeien (bakje 250 g)
enkele blaadjes ijsbergsla
1 avocado, schoongemaakt en in 8 stukken
8 semi- zongedroogde tomaatjes (295 g)
Extra: 4 spiesen
Bereidingswijze
Maak de dressing door de sjalot en de azijn met de olie door elkaar te kloppen. Breng op smaak met zout en peper en roer de dragon erdoor.
Rijg achtereenvolgens een aardbei, een paar kleine blaadjes sla, een stukje avocado en zongedroogd tomaatje op de spiesen. Herhaal deze volgorde en besluit met een paar blaadjes sla en een aardbei.
Bewaar de spiesen afgedekt in de koelkast tot gebruik. Besprenkel ze op het laatste moment met de dressing.
Variatietip!
Beleg een slablaadje met wortelrasp, ringetjes lente-ui en reepjes gerookte kip of garnalen. Vouw dicht en dip in chilisaus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
250 kcal
Vetten
24 gram
Koolhydraten
5 gram
Eiwitten
2 gram