
Salsa van gepofte aubergine
Voorgerecht
1 pers.
ca. 15 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
2 aubergines
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel olijfolie (om te bestrijken)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 eetlepel sesampasta
0.5 citroenen (sap)
0.5 bosjes koriander (fijngehakt)
0.5 bosjes munt (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de aubergines op een stuk aluminiumfolie en bestrijk rondom met olie.
2. Vouw het folie om de aubergines en leg ze aan de zijkant van de barbecue of op een bakplaat in de oven. Pof in circa 1 uur gaar.
3. Halveer de aubergines in de lengte en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak het vruchtvlees grof met 2 eetlepels olijfolie, de knoflook, sesam, citroensap, koriander en munt.
4. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met (plat)brood of gegrild vlees.
Meer recepten in de categorie