Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Saltimboca a la Romana

Saltimboca a la Romana

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen Le Bistro de Rouge
  • 3 el olijfolie traditioneel
  • 250 g Hol landse kalfsschnitzel (Beter Leven keur­ merk 1*)
  • 4 plakjes Italiaanse ham (Puur van smaak)
  • 4 blaadjes salie
  • 1 el bloem
  • 30 g roomboter
  • 1 dl droge witte wijn
  • 800 g Italiaanse roerbak­ groenten
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • EXTRA 4 cocktailprikkers
Saltimboca a la Romana product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 65 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Was de aardappelen, dep droog en leg op een bakplaat. Halveer de grotere exemplaren. Sprenkel 1 el olie en peper en zout erover en meng.
  3. Bak de aardappelen ± 40 min. in de hete oven, schep tussendoor 1 x om.
  4. Beleg de kalfsvleesschnitzels met 2 plakjes Italiaanse ham en 2 blaadjes salie. Rol beide schnitzels strak op tot een rol.
  5. Zet beide kalfsvleesrolletje met 2 prikkers vast, met wat ruimte tussen de prikkers en snij doormidden, zodat je 4 rolletjes hebt die elk met een prikker vastzitten. Wentel de rolletjes rondom door de bloem en klop de overtollige bloem af. Verhit de boter in een koekenpan en bak de rolletjes in 2 min. rondom goudbruin. Blus af met de wijn en laat deze op laag vuur even koken. Doe de deksel op de pan en laat de rolletjes 5 min. sudderen. Zet het vuur uit.
  6. Verwarm 1 el olie in een wok­ of hapjespan, voeg de roerbakgroenten en knoflook toe en bak de groenten in 5­8 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de saltimbocca met de aard ­ appeltjes en groenten. Schep de wittewijn­jus uit de koekenpan over het vlees.

    Voedingswaarde

  • Kcal 560
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 60 g
  • Vet 21 g