Saltimboca a la Romana - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Saltimboca a la Romana

Saltimboca a la Romana

Saltimboca a la Romana product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 65 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg aardappelen Le Bistro de Rouge
  • 3 el olijfolie traditioneel
  • 250 g Hol landse kalfsschnitzel (Beter Leven keur­ merk 1*)
  • 4 plakjes Italiaanse ham (Puur van smaak)
  • 4 blaadjes salie
  • 1 el bloem
  • 30 g roomboter
  • 1 dl droge witte wijn
  • 800 g Italiaanse roerbak­ groenten
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • EXTRA 4 cocktailprikkers
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Was de aardappelen, dep droog en leg op een bakplaat. Halveer de grotere exemplaren. Sprenkel 1 el olie en peper en zout erover en meng.
Bak de aardappelen ± 40 min. in de hete oven, schep tussendoor 1 x om.
Beleg de kalfsvleesschnitzels met 2 plakjes Italiaanse ham en 2 blaadjes salie. Rol beide schnitzels strak op tot een rol.
Zet beide kalfsvleesrolletje met 2 prikkers vast, met wat ruimte tussen de prikkers en snij doormidden, zodat je 4 rolletjes hebt die elk met een prikker vastzitten. Wentel de rolletjes rondom door de bloem en klop de overtollige bloem af. Verhit de boter in een koekenpan en bak de rolletjes in 2 min. rondom goudbruin. Blus af met de wijn en laat deze op laag vuur even koken. Doe de deksel op de pan en laat de rolletjes 5 min. sudderen. Zet het vuur uit.
Verwarm 1 el olie in een wok­ of hapjespan, voeg de roerbakgroenten en knoflook toe en bak de groenten in 5­8 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de saltimbocca met de aard ­ appeltjes en groenten. Schep de wittewijn­jus uit de koekenpan over het vlees.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
60 g
vet
21 g
Kcal
560