
Saltimboca a la Romana
4 pers.
ca. 65 min
Italiaans
Ingrediënten
1 kg aardappelen Le Bistro de Rouge
3 el olijfolie traditioneel
250 g Hol landse kalfsschnitzel (Beter Leven keur merk 1*)
4 plakjes Italiaanse ham (Puur van smaak)
4 blaadjes salie
1 el bloem
30 g roomboter
1 dl droge witte wijn
800 g Italiaanse roerbak groenten
1 teen knoflook, fijngehakt
EXTRA 4 cocktailprikkers
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Was de aardappelen, dep droog en leg op een bakplaat. Halveer de grotere exemplaren. Sprenkel 1 el olie en peper en zout erover en meng.
Bak de aardappelen ± 40 min. in de hete oven, schep tussendoor 1 x om.
Beleg de kalfsvleesschnitzels met 2 plakjes Italiaanse ham en 2 blaadjes salie. Rol beide schnitzels strak op tot een rol.
Zet beide kalfsvleesrolletje met 2 prikkers vast, met wat ruimte tussen de prikkers en snij doormidden, zodat je 4 rolletjes hebt die elk met een prikker vastzitten. Wentel de rolletjes rondom door de bloem en klop de overtollige bloem af. Verhit de boter in een koekenpan en bak de rolletjes in 2 min. rondom goudbruin. Blus af met de wijn en laat deze op laag vuur even koken. Doe de deksel op de pan en laat de rolletjes 5 min. sudderen. Zet het vuur uit.
Verwarm 1 el olie in een wok of hapjespan, voeg de roerbakgroenten en knoflook toe en bak de groenten in 58 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de saltimbocca met de aard appeltjes en groenten. Schep de wittewijnjus uit de koekenpan over het vlees.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
560 kcal
Vetten
21 gram
Koolhydraten
60 gram
Eiwitten
31 gram