
Saltimbocca van zalm
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
4 zalmfilets (à 125 g)
2 eetlepels citroensap
4 plakken parmaham
4 blaadjes verse salie
50 gram vloeibaar bakproduct
100 gram mozzarella (in dunne plakken)
Bereidingswijze
1. Dep de visfilets droog en besprenkel ze met citroensap. Bestrooi de vis met zout en versgemalen peper.
2. Leg op elke filet een plak ham met daarop een blaadje salie. Steek vast met een prikker.
3. Verwarm de ovengrill. Verhit het bakproduct in een ovenvaste koekenpan en bak de vis met de salie aan de bovenkant 2 minuten.
4. Verdeel de plakken mozzarella erover en gratineer even onder de hete grill. Maal er voor het serveren een beetje peper over.
5. Lekker met gebakken aardappels en broccoli.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
465 kcal
Vetten
36 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
2 gram
Eiwitten
33 gram
Meer recepten in de categorie