
Sambara
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
Ingrediënten
150 g rode linzen
7-8 dl water
500 g diverse groenten, zoals worteltjes en courgette
2 el olijfolie
1 el gemalen koriander
2 tl komijnpoeder
½ tl zwarte peper
½ tl kurkuma
½ tl (zwart) mosterdzaad
1 ui, gesnipperd
2 el citroensap
Bereidingswijze
Was de linzen en giet ze af.
Kook ze gaar in 7-8 dl water, ongeveer 20 minuten.
Was en snijd intussen de groenten, in stukjes van ongeveer 1,5 cm.
Verwarm 1 eetlepel olie op laag vuur en fruit hierin de koriander, komijn, (versgemalen) peper en kurkuma.
Schep de groenten erbij en roer goed door.
Voeg dit mengsel bij de linzen en kook tot de groenten beetgaar zijn. Voeg eventueel wat himalay- of zeezout toe.
Fruit intussen het mosterdzaad met de gesnipperde ui in 1 eetlepel olijfolie, tot de ui begint te kleuren en het zaad begint te springen.
Voeg de ui met mosterdzaad en citroensap bij de soep en serveer.
Tip: Wil je dit als maaltijdsoep eten, voeg dan stukjes witte vis toe.