Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sambara

Sambara

Sambara product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 g rode linzen
  • 7-8 dl water
  • 500 g diverse groenten, zoals worteltjes en courgette
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gemalen koriander
  • 2 tl komijnpoeder
  • ½ tl zwarte peper
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl (zwart) mosterdzaad
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el citroensap
Bereiden
Was de linzen en giet ze af.
Kook ze gaar in 7-8 dl water, ongeveer 20 minuten.
Was en snijd intussen de groenten, in stukjes van ongeveer 1,5 cm.
Verwarm 1 eetlepel olie op laag vuur en fruit hierin de koriander, komijn, (versgemalen) peper en kurkuma.
Schep de groenten erbij en roer goed door.
Voeg dit mengsel bij de linzen en kook tot de groenten beetgaar zijn. Voeg eventueel wat himalay- of zeezout toe.
Fruit intussen het mosterdzaad met de gesnipperde ui in 1 eetlepel olijfolie, tot de ui begint te kleuren en het zaad begint te springen.
Voeg de ui met mosterdzaad en citroensap bij de soep en serveer.
Tip: Wil je dit als maaltijdsoep eten, voeg dan stukjes witte vis toe.
*Dit is een recept van Vullen of Voeden.