Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sambara

Sambara

Ingrediënten

  • 150 g rode linzen
  • 7-8 dl water
  • 500 g diverse groenten, zoals worteltjes en courgette
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gemalen koriander
  • 2 tl komijnpoeder
  • ½ tl zwarte peper
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl (zwart) mosterdzaad
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el citroensap
Sambara product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Was de linzen en giet ze af.
  2. Kook ze gaar in 7-8 dl water, ongeveer 20 minuten.
  3. Was en snijd intussen de groenten, in stukjes van ongeveer 1,5 cm.
  4. Verwarm 1 eetlepel olie op laag vuur en fruit hierin de koriander, komijn, (versgemalen) peper en kurkuma.
  5. Schep de groenten erbij en roer goed door.
  6. Voeg dit mengsel bij de linzen en kook tot de groenten beetgaar zijn. Voeg eventueel wat himalay- of zeezout toe.
  7. Fruit intussen het mosterdzaad met de gesnipperde ui in 1 eetlepel olijfolie, tot de ui begint te kleuren en het zaad begint te springen.
  8. Voeg de ui met mosterdzaad en citroensap bij de soep en serveer.
  9. Tip: Wil je dit als maaltijdsoep eten, voeg dan stukjes witte vis toe.