
Sandwich met avocado verse eiersalade en venkelkruid
4 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
5 GR Bieslook
1 Avocado
2 Bio+ Trostomaten
8 plakjes Ontbijtspek
8 sneetjes Brood
2 Eieren
200 GR Hüttenkase
1 EL Mayonaise
1 EL Venkelkruid
Bereidingswijze
1. Snijd de bieslook fijn. Verwijder de schil en pit van de avocado. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Verwijder het kroontje van de tomaten. Snijd in plakjes.
2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin het ontbijtspek krokant.
3. Rooster het brood in de oven of broodrooster.
4. Kook de eieren 8 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
5. Snijd de eieren met een eiersnijder of mes in hele kleine stukjes. Meng de eieren met de Hüttenkase, mayonaise, bieslook en zwarte peper.
6. Beleg vier van de boterhammen met de eiersalade. Verdeel hierover de plakjes tomaat, de avocado, het ontbijtspek en garneer met het venkelkruid. Sluit de sandwiches af met de resterende boterhammen en snijd kruislings doormidden.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
370 kcal
Vetten
16 gram
Koolhydraten
39 gram
Eiwitten
4 gram