
Saté babi ketjap
Hapje
8 pers.
ca. 25 min
Aziatisch
Ingrediënten
500 gram varkenshaas in blokjes
1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
100 milliliter ketjap manis
1 scheutje ketjap manis
3 eetlepels wokolie
2 sjalotjes fijngesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
3 eetlepels tomatenketchup
0.5 theelepel sambal oelekof 0.5 theelepel sambal badjak
4 eetlepels gebakken uitjes
Bereidingswijze
1. Week houten spiesjes eerst in water om verbranden te voorkomen.
2. Meng de vleesblokjes met de koriander-, gemberpoeder en een scheutje ketjap manis.
3. Verhit de helft van de wokolie en fruit hierin de sjalot en knoflook 2-3 minuten. Voeg de ketchup en sambal toe en bak 1 minuut mee.
4. Roer 100 ml ketjap manis en 100 ml water erdoor en verwarm zachtjes tot de saus iets indikt.
5. Rijg het vlees aan de spiesjes. Verhit de rest van de olie in een koeken- of grillpan en rooster hierin het vlees in 6-7 minuten goudbruin en gaar. 6. Keer regelmatig om.
7. Giet de ketjapsaus over de spiesjes en bestrooi met de gebakken uitjes.
Tip
Vervang de varkenshaas door varkensfricandeau of varkensfilet. Bestrooi met seroendeng of geraspte kokos in plaats van gebakken uitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
315 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
16 gram
Eiwitten
30 gram