
Saté met zelfgemaakte pindasaus
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
6 eetlepels PLUS Pindakaas met noot
Sambal, naar smaak
25 ml halfvolle melk
500 gram kipfilet of kippendijfilet
Paar eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
Snuf zout
Stukje verse gember
2 teentjes knoflook
1 limoen
Satéprikkers
Bereidingswijze
Snijd de knoflook fijn.
Schil de gember en snijd in kleine stukjes.
Pers de limoen uit en doe het limoensap samen met alle andere ingrediënten in een kom.
Roer de marinade goed door.
Snijd de kip in kleine blokjes minimaal 30 minuten marineren in de marinade.
Week de satéprikkers ondertussen in koud water (dit voorkomt dat ze straks verbranden).
Rijg de stukjes kip aan de spiesjes en grill de kip op medium vuur gaar en goudbruin, in een grillpan, onder een contactgrill of op de barbecue.
Verhit ondertussen drie eetlepels pindakaas in een pannetje en voeg de sambal naar smaak toe.
Giet de melk erbij en roer tot een mooie pindasaus.
Je kunt eventueel meer melk toevoegen als het geheel te dik is.
Serveer de kipsaté met de pindasaus.