
Saté van hamlappen met een snelle gadogado
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
450 gram PLUS magere hamlappen (Beter Leven *)
400 gram snijbonen (ongesneden)
2 cm gember
5 eetlepels ketjap manis
1 theelepel gemalen komijn
2 theelepels sambal badjak
400 gram zilvervliesrijst
100 ml kant-en-klare satésaus
200 gram taugé
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook. Snijd de hamlappen in blokjes. Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd in stukjes. Rasp de gember.
2. Meng de ketjap met de gember, het komijnpoeder, de knoflook en de sambal. Laat de hamblokjes hier minimaal 10 minuten in marineren.
3. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Breng een pan met water aan de kook, kook de snijbonen 5 minuten en giet af.
5. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng vervolgens met de snijbonen en de taugé.
6. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de hamblokjes in 10 minuten rondom gaar en goudbruin.
7. Verdeel de saté over de borden, serveer samen met de rijst en de gadogado.
Tip: Garneer de gadogado met gebakken uitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2380 Kj
Calorieën
566 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
76 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
36 gram