Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Saté van hamlappen met een snelle gadogado

Saté van hamlappen met een snelle gadogado

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 450 gram PLUS magere hamlappen (Beter Leven *)
  • 400 gram snijbonen (ongesneden)
  • 2 cm gember
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 400 gram zilvervliesrijst
  • 100 ml kant-en-klare satésaus
  • 200 gram taugé
Saté van hamlappen met een snelle gadogado product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en pers de knoflook. Snijd de hamlappen in blokjes. Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd in stukjes. Rasp de gember.
  2. 2. Meng de ketjap met de gember, het komijnpoeder, de knoflook en de sambal. Laat de hamblokjes hier minimaal 10 minuten in marineren.
  3. 3. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. 4. Breng een pan met water aan de kook, kook de snijbonen 5 minuten en giet af.
  5. 5. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng vervolgens met de snijbonen en de taugé.
  6. 6. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de hamblokjes in 10 minuten rondom gaar en goudbruin.
  7. 7. Verdeel de saté over de borden, serveer samen met de rijst en de gadogado.
  8. Tip: Garneer de gadogado met gebakken uitjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 566
  • Eiwit 36 g
  • Koolhydraten 76 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 12 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 6