
Saucijsjes met bonensalade
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Mediterraans
Ingrediënten
4 saucijzen
2 eetlepels vloeibaar bakproduct
1 ui (gesnipperd)
2 stengels bleekselderij (in smalle boogjes)
200 gram chorizo (in smalle reepjes)
400 gram witte bonen (afgespoeld, uitgelekt, pot)
400 gram rode bonen (afgespoeld, uitgelekt, pot)
200 gram mais (afgespoeld, uitgelekt, blikje)
0 grof bruinbrood
100 milliliter arachideolie
2 eetlepels citroensap
1 theelepel Mexicaanse kruiden
Bereidingswijze
1. Bestrooi de saucijsjes met zout en peper en prik ze hier en daar in. Verhit het bakproduct en bak hierin de saucijsjes in 6-8 minuten rondom bruin en gaar.
2. Schep de ui, bleekselderij en chorizo door de bonen en de mais.
3. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door het bonenmengsel.
4. Serveer de bonensalade met de saucijsjes en bruin (stok) brood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
955 kcal
Vetten
53 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
63 gram
Eiwitten
48 gram
Meer recepten in de categorie