Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Saucijzenbrood

Saucijzenbrood

Ingrediënten

  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 500 gram Gehakt
  • 40 gram Paneermeel
  • 2 stuks Eieren
  • 1 stuk Uien
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 theelepel Mosterd
  • 1 theelepel Nootmuskaat
  • 1 Rol Bladerdeeg
  • 1 eetlepel Sesamzaad
Saucijzenbrood product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Brunch
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng het gehakt met de paneermeel, 1 ei, de fijngesnipperde ui, de fijngehakte knoflook, mosterd en nootmuskaat en breng op smaak met peper en zout.
  3. Vorm een worst van het gehakt dat bijna even lang is als het bladerdeeg.
  4. Klop het tweede ei los. Smeer de randen van het bladerdeeg in, leg de worst op het deeg, vouw de zijkanten naar binnen en rol vervolgens op.
  5. Leg het saucijzenbrood met de naadkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat, smeer in met het losgeklopte ei, snij de bovenkant 3x in zodat de stoom kan ontsnappen en garneer met sesamzaad.
  6. Bak 50 minuten tot een uur tot het deeg goudbruin is en de binnenkant gaar. Laat even afkoelen voordat je het brood in plakken snijdt.

    Voedingswaarde

  • Kcal 354
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 7 g
  • waarvan suikers 0
  • Vet 24 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 0