

Saucijzenbrood
Brunch
4 pers.
ca. 60 min
Kerst
7.76 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 eetlepel Olijfolie
500 gram Gehakt
40 gram Paneermeel
2 stuks Eieren
1 stuk Uien
2 tenen Knoflook
1 theelepel Mosterd
1 theelepel Nootmuskaat
1 Rol Bladerdeeg
1 eetlepel Sesamzaad
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Meng het gehakt met de paneermeel, 1 ei, de fijngesnipperde ui, de fijngehakte knoflook, mosterd en nootmuskaat en breng op smaak met peper en zout.
3. Vorm een worst van het gehakt dat bijna even lang is als het bladerdeeg.
4. Klop het tweede ei los. Smeer de randen van het bladerdeeg in, leg de worst op het deeg, vouw de zijkanten naar binnen en rol vervolgens op.
5. Leg het saucijzenbrood met de naadkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat, smeer in met het losgeklopte ei, snij de bovenkant 3x in zodat de stoom kan ontsnappen en garneer met sesamzaad.
6. Bak 50 minuten tot een uur tot het deeg goudbruin is en de binnenkant gaar. Laat even afkoelen voordat je het brood in plakken snijdt.
Meer recepten in de categorie