Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussendoortje
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram half-om-half gehakt
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 10 blaadjes bladerdeeg
  • peper en zout, naar smaak
  • eventueel een mespuntje sambal oelek
Bereidingsvideo
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng het gehakt met de nootmuskaat, een ei en het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een mespuntje sambal oelek toe.
Haal de bladerdeeg vellen uit de vriezer en laat lichtjes ontdooien. Klop het andere ei los.
Rol het bladerdeeg voorzichtig uit tot het gewenste formaat.
Rol kleine worstjes van het gehakt en leg deze in de koelkast.
Besmeer de bladerdeeg vellen met het losgeklopte ei. Leg de worstjes erop en vouw het deeg dubbel en druk goed aan met een vork.
Laat de saucijzenbroodjes circa 10 minuten rusten in de koelkast. Bestrijk de bovenkant van de saucijzenbroodjes met het losgeklopte ei en bak in 15 minuten bruin in de oven.