
Saucijzenbroodjes
4 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
250 gram half-om-half gehakt
0,5 theelepel nootmuskaat
2 eieren
2 eetlepels paneermeel
10 blaadjes bladerdeeg
peper en zout, naar smaak
eventueel een mespuntje sambal oelek
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng het gehakt met de nootmuskaat, een ei en het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een mespuntje sambal oelek toe.
Haal de bladerdeeg vellen uit de vriezer en laat lichtjes ontdooien. Klop het andere ei los.
Rol het bladerdeeg voorzichtig uit tot het gewenste formaat.
Rol kleine worstjes van het gehakt en leg deze in de koelkast.
Besmeer de bladerdeeg vellen met het losgeklopte ei. Leg de worstjes erop en vouw het deeg dubbel en druk goed aan met een vork.
Laat de saucijzenbroodjes circa 10 minuten rusten in de koelkast. Bestrijk de bovenkant van de saucijzenbroodjes met het losgeklopte ei en bak in 15 minuten bruin in de oven.