
Schnitzelrolletje gevuld met ansjovis, kappertjes en tonijnmayonaise
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
4 kalfsschnitzels (ongepaneerde)
50 gram ansjovis met kappertjes (blikje)
50 gram rucola
3 eetlepels olijfolie
120 gram tonijn op water (uitgelekt, blikje)
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
Bereidingswijze
1. Dep de schnitzels goed droog met keukenpapier en bestrooi ze aan een kant met zout en peper.
2. Leg ze met de ongekruide kant naar boven. Prak de ansjovisrolletjes met kappertjes fijn en verdeel deze pasta over de schnitzels.
3. Leg er een bergje rucola op en rol de schnitzels strak op. Maak ze vast met een prikker of met een stukje rolladetouw.
4. Verwarm de olie en bak hierin de rolletjes rondom in circa 10 minuten tot de binnenkant gaar is.
5. Pureer ondertussen de tonijn met de mayonaise en het citroensap tot een gladde saus en breng op smaak met zout en peper.
6. Leg op elk bord een bergje rucola. Snijd de rolletjes in dikke plakken en verdeel ze over de sla.
7. Giet de tonijnmayonaise erbij. Lekker met pasta of versgebakken brood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
360 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
1 gram
Eiwitten
39 gram
Meer recepten in de categorie