
Schnitzels met peper-roomsaus en hasselback aardappelen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks schnitzels
300 ml pepersaus
1 kg aardappelen
2 teentjes knoflook
2 takjes rozemarijn
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch) of op 175 graden (hetelucht).
2. Was ondertussen de aardappelen. Snijd de aardappelen aan de bovenkant met een mes (over de breedte) in en houd daarbij een afstand van circa 3 mm.
3. Smelt vervolgens de roomboter in een steelpan, voeg de rozemarijn toe en pers de knoflookteentjes boven de pan uit.
4. Verdeel de aardappelen over een ovenschaal en bestrijk ze met de helft van de knoflookboter. Plaats de aardappelen 20-25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Smeer ze vervolgens in met het resterende botermengsel en plaats ze nog 10 minuten in de oven terug.
5. Verhit ondertussen een koekenpan met een scheutje olie. Bak de schnitzels in 8 minuten rondom gaar en krokant.
6. Verwarm, terwijl de schnitzels bakken, de peper-roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7. Verdeel de schnitzels samen met de hasselback aardappelen en de rucola melange over de borden en serveer met de peper-roomsaus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1926 Kj
Calorieën
458 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
57 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
22 gram
Meer recepten in de categorie