Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Scholfilet in ananas

Scholfilet in ananas

Scholfilet in ananas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 verse scholfilets (GIJS)
  • 1 verse ananas (Fairtrade)
  • 1 kleine rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 limoen
  • 5 g koriander-blaadjes, fijngehakt (bakje 20g)
  • 1 kleine rode ui, fijn-gesnipperd
  • 2 el olie
  • Extra: keukenpapier, Weber siliconenkwast
Bereiden
Dep de scholfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. Snijd een kapje van circa 1,5 centimeter van de boven- en onderkant van de ananas en zet de vrucht rechtop. Snijd de schil er in 6 dikke plakken van circa 1,5 centimeter van af.
Maak een dressing van de helft van de peper, 1 teentje knoflook, sojasaus en sesamolie. Smeer de scholfilets ermee in.
Beleg 1 kapje en 3 plakken met de visfilets. Leg de andere plakken en het andere kapje erop, zodat de visfilets verpakt zitten tussen 2 plakken ananas.
Stoof de vis in ananas op een matig hete barbecue circa 8 minuten op elke kant. Gebruik een deksel op de barbecue.
Snijd voor de salsa een dikke plak van de overgebleven ananas en hak deze fijn. Rasp de helft van de schoongeboende limoenschil en pers het sap eruit. Meng de ananasblokjes met de limoenrasp, het sap, de rest van de rode peper en knoflook, koriander, rode ui en olie. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer de salsa bij de scholfilets.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
26 g
vet
12 g
Kcal
295