Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Scholfilet in ananas

Scholfilet in ananas

Ingrediënten

  • 4 verse scholfilets (GIJS)
  • 1 verse ananas (Fairtrade)
  • 1 kleine rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 limoen
  • 5 g koriander-blaadjes, fijngehakt (bakje 20g)
  • 1 kleine rode ui, fijn-gesnipperd
  • 2 el olie
  • Extra: keukenpapier, Weber siliconenkwast
Scholfilet in ananas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Dep de scholfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. Snijd een kapje van circa 1,5 centimeter van de boven- en onderkant van de ananas en zet de vrucht rechtop. Snijd de schil er in 6 dikke plakken van circa 1,5 centimeter van af.
  2. Maak een dressing van de helft van de peper, 1 teentje knoflook, sojasaus en sesamolie. Smeer de scholfilets ermee in.
  3. Beleg 1 kapje en 3 plakken met de visfilets. Leg de andere plakken en het andere kapje erop, zodat de visfilets verpakt zitten tussen 2 plakken ananas.
  4. Stoof de vis in ananas op een matig hete barbecue circa 8 minuten op elke kant. Gebruik een deksel op de barbecue.
  5. Snijd voor de salsa een dikke plak van de overgebleven ananas en hak deze fijn. Rasp de helft van de schoongeboende limoenschil en pers het sap eruit. Meng de ananasblokjes met de limoenrasp, het sap, de rest van de rode peper en knoflook, koriander, rode ui en olie. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer de salsa bij de scholfilets.

    Voedingswaarde

  • Kcal 295
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 26 g
  • Vet 12 g