Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Scholfilet met cherrytomaat en basilicum

Scholfilet met cherrytomaat en basilicum

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen, schoongeboend
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 4 takjes basilicum (plantje, biologisch)
  • 8 scholfilets
  • 2 el kappertjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 courgettes
  • 2 el Jean Bâton knoflooksaus
Scholfilet met cherrytomaat en basilicum product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 75 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan (of verwarm de oven voor op 180 °C). Verpak elke aardappel in een stuk aluminiumfolie. Leg de aardappelen ± 1 uur aan de rand van de barbecue (op het rooster of op de kooltjes) of in de oven. Keer af en toe. Test met een satéprikker of de aardappels gaar zijn.
  2. Leg, als de aardappelen al 40 min. op de barbecue liggen, 4 vellen aluminiumfolie op het aanrecht. Leg er 4 vellen bakpapier op. Verdeel de tomaten en basilicum erover. Leg de vis erop. Strooi de kappertjes erover, besprenkel met 1 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Vouw eerst het bakpapier dicht en pak de pakketjes daarna in met aluminiumfolie. Leg ze ± 15 min. op de barbecue of in de oven op 180 °C.
  3. Snij de courgette in de lengte in dunne plakken. Bestrijk ze met de rest van de olie en gril ze om en om op de barbecue.
  4. Snij de aardappelen open. Leg de vis op de borden en schenk de jus uit de vispakketjes op de aardappel. Serveer met de courgette en wat knoflooksaus.

Variatie

Kies eens voor frietaardappelen op de barbecue. Ze kunnen goed tegen hoge temperaturen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 495
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 39 g
  • Vet 22 g