De Mora Kipburgers met lotcode L9246, L9288 en L9289 bevat het allergeen ‘melk-eiwit’. Mora verzoekt consumenten met een melk-eiwit allergie het product niet te consumeren.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Scholfilet met cherrytomaat en basilicum

Scholfilet met cherrytomaat en basilicum

Scholfilet met cherrytomaat en basilicum product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 75 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 grote aardappelen, schoongeboend
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 4 takjes basilicum (plantje, biologisch)
  • 8 scholfilets
  • 2 el kappertjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 courgettes
  • 2 el Jean Bâton knoflooksaus
Bereiden
Steek de barbecue aan (of verwarm de oven voor op 180 °C). Verpak elke aardappel in een stuk aluminiumfolie. Leg de aardappelen ± 1 uur aan de rand van de barbecue (op het rooster of op de kooltjes) of in de oven. Keer af en toe. Test met een satéprikker of de aardappels gaar zijn.
Leg, als de aardappelen al 40 min. op de barbecue liggen, 4 vellen aluminiumfolie op het aanrecht. Leg er 4 vellen bakpapier op. Verdeel de tomaten en basilicum erover. Leg de vis erop. Strooi de kappertjes erover, besprenkel met 1 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Vouw eerst het bakpapier dicht en pak de pakketjes daarna in met aluminiumfolie. Leg ze ± 15 min. op de barbecue of in de oven op 180 °C.
Snij de courgette in de lengte in dunne plakken. Bestrijk ze met de rest van de olie en gril ze om en om op de barbecue.
Snij de aardappelen open. Leg de vis op de borden en schenk de jus uit de vispakketjes op de aardappel. Serveer met de courgette en wat knoflooksaus.
Variatie
Kies eens voor frietaardappelen op de barbecue. Ze kunnen goed tegen hoge temperaturen.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
39 g
vet
22 g
Kcal
495