
Scholfilet met cherrytomaat en basilicum
4 pers.
ca. 75 min
Hollands
Ingrediënten
4 grote aardappelen, schoongeboend
250 g cherrytomaten, gehalveerd
4 takjes basilicum (plantje, biologisch)
8 scholfilets
2 el kappertjes
3 el olijfolie
2 courgettes
2 el Jean Bâton knoflooksaus
Bereidingswijze
Steek de barbecue aan (of verwarm de oven voor op 180 °C). Verpak elke aardappel in een stuk aluminiumfolie. Leg de aardappelen ± 1 uur aan de rand van de barbecue (op het rooster of op de kooltjes) of in de oven. Keer af en toe. Test met een satéprikker of de aardappels gaar zijn.
Leg, als de aardappelen al 40 min. op de barbecue liggen, 4 vellen aluminiumfolie op het aanrecht. Leg er 4 vellen bakpapier op. Verdeel de tomaten en basilicum erover. Leg de vis erop. Strooi de kappertjes erover, besprenkel met 1 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Vouw eerst het bakpapier dicht en pak de pakketjes daarna in met aluminiumfolie. Leg ze ± 15 min. op de barbecue of in de oven op 180 °C.
Snij de courgette in de lengte in dunne plakken. Bestrijk ze met de rest van de olie en gril ze om en om op de barbecue.
Snij de aardappelen open. Leg de vis op de borden en schenk de jus uit de vispakketjes op de aardappel. Serveer met de courgette en wat knoflooksaus.
Variatietip!
Kies eens voor frietaardappelen op de barbecue. Ze kunnen goed tegen hoge temperaturen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
495 kcal
Vetten
22 gram
Koolhydraten
39 gram
Eiwitten
31 gram