Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Scholfilet met citroenboontjes

Scholfilet met citroenboontjes

Ingrediënten

  • 500 gram scholfilets
  • 800 gram aardappelen kruimig
  • 4 eetlepels Heksenkaas
  • 800 gram sperziebonen
  • 1 stuk citroen
  • 20 gram roomboter
Scholfilet met citroenboontjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met water aan de kook.
  2. 2. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook deze 18 minuten.
  3. 3. Breng opnieuw een pan met water aan de kook en dop en snijd de sperziebonen doormidden. Kook de bonen in 5 minuten beetgaar en giet ze af.
  4. 4. Spoel en rasp ondertussen de schil van de citroen en voeg de citroenrasp samen met een klontje boter aan de sperziebonen toe. Roer goed door.
  5. 5. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de scholfilets in 6-8 minuten rondom goudbruin.
  6. 6. Stamp ondertussen de aardappelen met een pureestamper fijn, voeg de Heks'nkaas toe en roer tot een romige puree.
  7. 7. Verdeel de aardappelpuree samen met de citroenboontjes en de scholfilets over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 382
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 44 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 10 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 12