
Scholfilet met citroenboontjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram scholfilets
800 gram aardappelen kruimig
4 eetlepels Heksenkaas
800 gram sperziebonen
1 stuk citroen
20 gram roomboter
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook.
2. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook deze 18 minuten.
3. Breng opnieuw een pan met water aan de kook en dop en snijd de sperziebonen doormidden. Kook de bonen in 5 minuten beetgaar en giet ze af.
4. Spoel en rasp ondertussen de schil van de citroen en voeg de citroenrasp samen met een klontje boter aan de sperziebonen toe. Roer goed door.
5. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de scholfilets in 6-8 minuten rondom goudbruin.
6. Stamp ondertussen de aardappelen met een pureestamper fijn, voeg de Heks'nkaas toe en roer tot een romige puree.
7. Verdeel de aardappelpuree samen met de citroenboontjes en de scholfilets over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1607 Kj
Calorieën
382 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
44 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
26 gram