Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Scholfilet met kruidenkorst

Scholfilet met kruidenkorst

Scholfilet met kruidenkorst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 70 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg Opperdoezer Ronde aardappelen
  • 20 g roomboter (biologisch) + een beetje om in te vetten
  • 4 el olijfolie traditioneel
  • 500 g GIJS scholfilet
  • 2 el paneermeel
  • 2 el dille, fijngehakt
  • 1 komkommer
  • 1 el azijn
  • 500 g gewassen spinazie
  • EXTRA 1 ovenschaal (25x30 cm)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 185 ºC. Was de aardappelen, borstel ze schoon (bijvoorbeeld met een champignonborstel) en halveer ze. Zet ze op met water.
Kook de aardappelen 10-12 min. tot ze net gaar zijn. Giet de aardappelen af en laat afkoelen.
Vet een ovenschaal in met boter.
Meng de aardappelen met 2 el olie en peper. Doe ze op een bakplaat en bak ze 30 min. in de oven. Schep tussentijds eenmaal om.
Leg de scholfilets naast elkaar in de ingevette ovenschaal, bestrooi met peper. Meng het paneermeel en 1 el dille door elkaar. Strooi het paneermeelmengsel over de scholfilets en druk het met je vingertoppen aan.
Verdeel de boter in klontjes over de vis. Zet de scholfilets 10-12 min. in de oven.
Snij de komkommer in plakjes en meng met 2 el olie, 1 el azijn, 1 el dille en peper en zout.
Zet een hapjespan op hoog vuur en roerbak in de tussentijd de spinazie in 2 gedeelten. Voeg peper en zout toe.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
42 g
vet
23 g
Kcal
525